Trädgårdsarbeten som ett säkert vårtecken i Täby

Trädgårdsarbeten som ett säkert vårtecken i Täby

Hej alla fina följare!

Här ute i Täby märker man att våren är här för de flesta har kommit ut ur sina hus och påbörjat sina trädgårdsarbeten för att få fint efter vintern. Det är ett härlig vårtecken tycker jag! Både att människor är ute mer och att det fixas och donas ute i trädgårdarna. Vi har också börjat här hemma.

I helgen röjde vi bort gamla grenar och krattade bort gamla löv. Nu får gräsmattan både ljus och syre igen så nu hoppas jag att vårsolen kan göra den grön och fin. Nästa helg ska jag ta och rensa i rabatterna så att man tar bort det som inte överlevt vintern och lämnar plats för nya växter och blomlökar. Än har vi lite frost vissa nätter så jag vågade inte plantera något i helgen som var, det är nog bäst att vänta i alla fall en vecka till för att vara mer på den säkra sidan. Sen kan man väl aldrig vara helt säker på vädret, speciellt inte i Sverige.

Jag tycker att det är väldigt roligt och meditativt att hålla på med trädgårdsarbeten, men jag försöker också att inte ta på mig för mycket så att man hinner med att sköta det. Det är inte så roligt att ha en massa blommor i rabatterna om man inte hinner med att rensa bort ogräs och sådant. Jag vill ju att det ska se fint och välvårdat ut. I år ska jag nog prova att sätta några solrosor emot ena väggen, de får man ju se till att stödja upp när deras stjälkar växer. Men jag tror att de kan må bra där emot ena väggen så det ska bli spännande att se.

?Det brukar bli vissa återkommande blommor och vissa nya projekt för att testa sig fram vad jag gillar bäst och vad som trivs bäst i just vår trädgård. Lycka till med era trädgårdsarbeten! Nu önskar jag dig en fortsatt fin dag!


Kommentarer är stängda.